Trendyol Komisyon hesaplama adlı içeriğimizde sizlere kesintilerin hangi kategorilerde ne kadar olduğunu paylaşacağız. Bu hesaplamaların ardından adınıza kesilen kdv’ ler devlete ödenir. Bu hesaplamalar nasıl yapılır sizin için derledik. Bu tutarların ürün satışa koyulmadan işinize yarayacağını düşünmekteyiz.
İçerikteki Başlıklar
Trendyol Komisyonu Nasıl Hesaplanır?
Trendyol komisyon oranından söz etmeden önce her platformun kendine göre komisyonları ve ürüne göre koyulmuş olan oranlar mevcuttur. Satılan ürünlerin her birinden kendi komisyonlarını yani aracılık ücreti almaktadırlar.
Her pazar yerinin kendine özgü veya piyasa standartlarını yakalamak adına belli başlı ürün kategorisinde aynı oranda komisyonları mevcuttur. Trendyol da satış yapmak isteyen kullanıcılara belirlenmiş olan komisyon tutarlarından ücretini almaktadır. Sadece komisyon değil devlete ödenemeniz gereken vergiyi de öğrenip satış tutarını bu doğrultu da belirlemeniz gerekiyor.
Trendyol Komisyon ve Kar Belirleme
Türkiye’ nin en büyük alışveriş platformlarının başında bulunan Trendyol 2010 yılında kurulmuştur. Sunmuş olduğu yenilikler ve yapmış olduğu reklamlar neticesinde şuan da açık ara zirve de bulunan bir sitedir. Değişen e-ticaret dünyasında yeniliklerle adından fazlaca söz etmektedir.
Trendyol, alıcı ve satıcıların en çok buluştuğu noktaların başında yer almaktadır. Alıcı olsun, satıcı olsun en rağbet gören sitedir. İşletmelerin en çok tercih ettiği site olduğu için komisyon oranları da yeni gelecek satıcılar açısından en merak edilen konulardandır.
Bu içerik ilginizi Çekebilir: Web Güvercin | My Restaurant | Yemek Sepeti | 2022 🍕
Trendyol komisyon oranı, satıcıların satmış olduğu ürünlerin kategorilere ayırarak belirlediği bir ücrettir. Sizlere kategorilere göre komisyon oranlarını aşağıda belirttik.
- Çocuk: %8 – %23
- Aksesuar: – %25
- Elektronik: %6 – %25
- Ev ve Yaşam: %5 – %25
- Giyim: – %20
- Kozmetik ve Kişisel Bakım: %5 –
- Spor Ürünleri: %8 –
- Süper Market: –
Trendyol kesmiş olduğu komisyonları 30 ila 45 gün gibi bir süre de satıcılara iletmektedir. Bu uzun bir süre olsa da bir ay gibi bir süre de yaşadığınız zorluk bir ay sonra yerini rahatlığa bırakacaktır.
Trendyol Komisyon Hesaplama İşleminde Bilinmesi Gerekenler
Ürün Satış Fiyatı : Satış panelinizde belirlediğiniz ürünün satışa koyulacak fiyatıdır.
Ürün Alış Fiyatı : Trendyol’ da sattığınız ürünün sizin alış fiyatınızdır. KDV Dahil olarak yazmalısınız.
Kargo Ücreti (Satış) : Satışını yaptığınız ürünün satışı gerçekleştikten sonra yazmalısınız.
Kargo Satıcı Öder : Kargo’ yu siz ödüyorsanız tiki kaldırmayın. Alıcı ödeyecekse tiki kaldırmalısınız.
Kargo Ücreti (Alış) : Örneğin 10 adet ürün alındıysa ne kadar kargo ücreti ödendi ise örnek 75 tl, bu hesaba göre bir kargo ücreti maliyetini yazın. Örnek 7,5 tl
Komisyon : Satışı yapılan ürünün kategorisini çekerek komisyonu öğrenin.
KDV Oranı : Kdv oranını belirleyin.
Notlar : Hesaplama da sorun yaşanmaması adına yüzdelik oranları değil normal rakamları yazmalısınız.
Örneğin komisyon oranı %20 ise direkt olarak 20, KDV oranı %18 ise 18 veya %8 ise 8 yazınız.
Komisyon oranlarını hesaplamak için buraya tıklayın.
Trendyol’ da Mağaza Açma Bedeli Ne Kadardır?
Trendyol’ da satıcı olmak için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur. Ücretsiz bir şekilde satıcı üyeliği oluşturun ve belgeleri yükledikten sonra satışa başlayabilirsiniz.
Trendyol satıcı hesabı için hangi belgeler gereklidir?
Ad – Soyad, Cep Telefonu, E-posta Adresi, Satış Yapacağınız Ürün Kategorisi, Şirket Türünüz, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Numarası ( Şahıs şirketleri için T.C Kimlik numarası, Anonim ve Limited şirketleri için Vergi Numarası), İl ve İlçe Bilgisi, Referans Kodu ( Doldurulması zorunlu değildir.)